تعرفه توسعه اپلیکیشن
توسعه اپلیکیشن موبایل چیست و چه روشهایی دارد؟
چرا در دنیای IT حرف از توسعه اپلیکیشن موبایل فراوان است؟ موبایل آیندهی همه چیز است! از تجارت تا پزشکی، از دنیای گیمینگ تا هر خدماتی که تصورش را میکنیم. توسعه اپلیکیشن موبایل همهی صنعتها را فتح کرده یا به زودی فتح میکند.
استفاده از موبایل بر کاربرد کامپیوتر چیره شده. در سال ۲۰۱۸ بیشتر از ۷۰ درصد ترافیک وب از گوشیهای موبایل بود درحالی که در سال پیش از آن ،یعنی در ۲۰۱۷ این عدد ۵۷ درصد بود. تعجبی ندارد که توسعه اپلیکشن موبایل جایگاه بزرگی برای خودش کسب کرده باشد. در سال ۲۰۲۱ چرخش مالی اپ موبایل در دنیا ۶/۳ تریلیون دلار بوده که پیشبینی میشود این رقم با رشد ۱۱۳ درصد به ۱۸۸ میلیارد دلار برسد.
توسعه اپلیکیشن موبایل چیست؟
توسعه اپ موبایلی فرایند نوشتن نرمافزاری است که روی ابزارهای موبایلی شامل گوشی، تبلت و ابزار پوشیدنی کار میکند. این مفهوم گذشته از کدنویسی، شامل فرایند استراتژیک تعریف، طراحی، ساخت، لانچ یا معرفی یک محصول موبایلی موفق است.
توسعهدهندگان اپلیکیشن موبایل انواع اپهای بومی (Native)، هیبرید (Hybrid) و HTML5 را طراحی میکنند. هماکنون اپها به یکی از کارآمدترین بخشهای کسبوکار تبدیل شدهاند. این صنعت رو بهرشد باعث شده همهی صنعتها مشتری بالقوهی اپلیکیشن باشند.
ساخت اپ موبایلی ریشه در توسعه نرمافزار سنتی دارد. اما هدف نهایی نرمافزاریست که از سختافزار موبایل بهره میبرد. گوشیهای هوشمند جدید میتوانند از واقعیت افزوده یا مجازی، اسکن بارکد و اپهای دیگر موبایلی بهره ببرند.
فرایند توسعه اپلیکیشن موبایل چیست؟
گذشته از اینکه چه نوع توسعه اپلیکیشن مد نظر قرار دارد، فرایند توسعه اپلیکیشن چند مرحله خواهد داشت. با تقسیم این فرایند به مرحلههای مختلف، کار سریعتر و موثرتر انجام خواهد شد.
۱- ایده: در زمان طوفان فکری برای جمعآوری ایدهی اپ، برای تحقیق و پاسخ به چند سوال زمان بگذارید. این اپلیکیشن قرار است چه مشکلی را حل کند؟ مخاطب هدف کیست؟ رقبا کدامند و چه ویژگیهایی را ندارند.
۲- طراحی: مرحلهی بعد طراحی رابط کاربری (UI) است. کاربر باید بتواند بهسادگی با اپلیکیشن کار کند.
۳- توسعه: در مرحلهی توسعهی اپلیکیشن کدهای اپ نوشته و توسعه داده میشوند. بعد از این مرحله آزمایش اولیه صورت میگیرد.
۴- آزمایش: با آزمودن اپلیکیشن، کیفیت و ایرادهای احتمالی مشخص شده و فهرست مواردی که باید بهبود داده شوند، روشن خواهد شد.
۵- لانچ یا ارائهی محصول: درصورتیکه باگ در اپ مشاهده نشود و آمادهی ارائه باشد، در بازارهایی مانند اپ استور و گوگل پلی ارائه خواهد شد.
۶- بازاریابی: استراتژی بازاریابی لازم است تا راه را برای دانلود اپ توسط کاربران باز کند. وجود چنین استراتژی کمک میکند با دریافت بازخورد، راه مشارکت کاربر هموار شود.

در مرکز توسعه اپلیکیشن رستانت اپلیکیشن ها توسط پلتفرم فلاتر طراحی و توسعه داده میشوند. در ادامه قصد داریم کمی درباره فلاتر و ویژگی های آن با شما صحبت کنیم.
فلاتر چیست ؟
فلاتر یک چارچوب واسط موبایل (Mobile UI Framework) و یک بسته توسعه نرمافزار (Software Development Kit | SDK) رایگان و متنباز (Open Source) است. در آستانه سال ۱۴۰۰، اپلیکیشنهای موبایل همچنان بیش از پیش پرطرفدار هستند. خوشبختانه، ابزارهای برنامهنویسی متعددی برای توسعهدهندگان در دسترس است. یکی از این ابزارهای توسعه برنامههای کاربردی، Flutter است. اپلیکیشن های فلاتری توسط زبان دارت توسعه داده میشوند. با ما همراه باشید تا کمی زبان برنامه نویسی دارت را برای شما توضیح دهیم.
دارت چیست ؟
Dart یک زبان برنامهنویسی مبتنی بر نوعداده شیٔگرا (Typed Object Programming Language) است. از Dart میتوان برای ساخت اپلیکیشنهای موبایل استفاده کرد. دارت روی توسعه فرانتاند متمرکز است. جهت توسعه با فلاتر، از زبان برنامهنویسی دارت استفاده میشود. گوگل دارت را در اوایل سال ۱۳۹۰ ارائه کرده و در طول سالها آن را به میزان زیادی بهبود داده است. سینتکس (نحو | Syntax) دارت را میتوان با جاوا اسکریپت مقایسه کرد. در ادامه دلیل استفاده فلاتر از دارت به عنوان زبان برنامه نویسی را توضیح میدهیم.
چرا فلاتر از دارت به عنوان زبان برنامه نویسی خود استفاده میکند ؟
یکی مهم ترین از دلایل استفاده از زبان دارت در فلاتر، جلوگیری از بروز مشکلات اجرایی است. این مشکلات عملکردی میتوانند به دلیل استفاده از یک زبان برنامهنویسی ترجمه شونده (Compiled Programming Language) رخ بدهند که به عنوان یک پل جاوا اسکریپت عمل میکنند. فلاتر، Dart را برای پلتفرمهای مختلف (Android و iOS) به صورت جلوتر از زمان (Ahead of Time | AoT) به کد بومی ترجمه (کامپایل) میکند.